7.10.15

Cheesecake са вишњама тежина ** #7



Веома добар колач за сваку прилику. Моја скромна препорука. Уживајте :-)










Састојци:
  • 200 г млевеног кекса 
  • 125 г маслаца (отопљеног)
  • 300 г ситног сирног намаза 
  • 160 г шећера у праху 
  • 250 мл слатке павлаке 
  • 1 кашика сока од лимуна 
  • 2 кесице желатина у праху 
  • 300 г вишања 
  • 200 мл воде 
  • 4 кашике шећера 
  1. Млевени кекс и отопљени маслац сјединити 
  2. Ставите на дно калупа (пречника 25 цм) 
  3. Сирни намаз и шећер у праху измиксати, онда додати лимунов сок 
  4. Посебно измиксати слатку павлаку и онда додати у сир 
  5. Спремите желатин као што пише на кесици 
  6. Када је желатин готов оставите га мало на рингли да набубри 
  7. Онда га сједините са сиром 
  8. Све заједно измиксати и онда сипату у калуп преко кекса 
  9. Изравнати и онда ставити у фрижидер 
  10. Желатин спремити по упутству и оставите га да набубри 
  11. Вишње прелити водом, додати шећер и ставити да се кува 
  12. Кувају се око 10 минута 
  13. Склоните са ватре, и онда додати желатин у вишње 
  14. Оставите неких десетак минута да се охлади 
  15. Када вишње постану млаке, прелити преко сира и оставите да одстоји у фрижидеру 
  16. Најбоље би било да одстоји у фрижидеру један цео дан, али ако не можете толико да чекате и ноћ ће бити довољна.
  17. Уживајте. :-)

No comments:

Post a Comment