Cheesecake са вишњама тежина ** #7
- 200 г млевеног кекса
- 125 г маслаца (отопљеног)
- 300 г ситног сирног намаза
- 160 г шећера у праху
- 250 мл слатке павлаке
- 1 кашика сока од лимуна
- 2 кесице желатина у праху
- 300 г вишања
- 200 мл воде
- 4 кашике шећера
- Млевени кекс и отопљени маслац сјединити
- Ставите на дно калупа (пречника 25 цм)
- Сирни намаз и шећер у праху измиксати, онда додати лимунов сок
- Посебно измиксати слатку павлаку и онда додати у сир
- Спремите желатин као што пише на кесици
- Када је желатин готов оставите га мало на рингли да набубри
- Онда га сједините са сиром
- Све заједно измиксати и онда сипату у калуп преко кекса
- Изравнати и онда ставити у фрижидер
- Желатин спремити по упутству и оставите га да набубри
- Вишње прелити водом, додати шећер и ставити да се кува
- Кувају се око 10 минута
- Склоните са ватре, и онда додати желатин у вишње
- Оставите неких десетак минута да се охлади
- Када вишње постану млаке, прелити преко сира и оставите да одстоји у фрижидеру
- Најбоље би било да одстоји у фрижидеру један цео дан, али ако не можете толико да чекате и ноћ ће бити довољна.
- Уживајте. :-)
No comments:
Post a Comment