3.10.15

Chocolate truffle cake difficulty ** #4



Great cake for every time, and also for every type of ceremony.



Preparing time: 15 minutes
Cooking time: 40 minutes

Ingredients:
  • 250 g plain dark chocolate (broken into a pieces)
  • 125 g unsalted butter 
  • 50 ml double cream
  • 4 eggs (separated)
  • 125 g caster sugar 
  • 2 tablespoons cocoa powder
  • + icing sugar for dusting
  1. Melt the chocolate, butter and cream together in a heatproof bowl set over a saucepan of gently simmering water
  2. Remove from the heat and leave to cool for 5 minutes
  3. Whisk the egg yolks with 75 g of the sugar until pale and stir in the cooler chocolate mixture
  4. Whisk the egg whites in a large clean bowl until softly peaking then whisk in the remaining sugar
  5. Fold into the egg yolk mixture with the sifted cocoa powder until evenly incorporated 
  6. Pour the cake mixture into an oiled and base-lined 23 cm (9 inch) spring-form cake tin that has been lightly dusted all over with a little extra cocoa powder
  7. Bake in a preheated oven, 180°C (350°F) for 35 minutes 
  8. Leave to cool in the tin for 10 minutes then turn out on to a serving plate
  9. Serve in wedges, while still warm, with whipped cream and strawberries or something else. 

2.10.15

Љубавни мафини тежина ** #3

"Савршени десерт за заљубљени пар који воли да се заслади на прави начин."
















Састојци за 8 мафина:
  • 2 јајета 
  • 120г смеђег шећера 
  • 210г брашна 
  • 1 кашичица прашка за пециво 
  • 160г киселе павлаке 
  • 100мл уља 
  • 1 кашичица несквика 
Састојци за фил од вишања :
  • 130г вишања 
  • 200мл воде 
  • 3 касеке шећера 
  • 1 кашика густина 
Састојци за маскарпоне фил:
  • 125г маскарпоне сира  
  • 130мл слатке павлаке 
  • 2 кашике шећера у праху 
  1. Раздвојите жуманце и беланце 
  2. умутити беланце и шећер па затим додати жуманце 
  3. у умућену смешу додати киселу павлаку и уље 
  4. сјединити брашно, прасак за пециво, и несквик и додати у смесу 
  5. смесу сипати у калупе претходно подмазане за маслацом и уљем  
  6. пећи око 20 минута на 200 степени Целзијуса 
  7. вишње и шећер прелити водом и ставити да се кува и успут споро мешати 
  8. од кључања воде кувати још 15 минута 
  9. додати густин који је растопљен са једном кашиком хладне воде 
  10. уз мешање прокувати још један минут да се добије желатинаста смеса 
  11. мафине исећи на две половине 
  12. на доњем делу ставити по кашику фила од вишања и оставити да се охлади 
  13. маскарпоне и шећер умутити на средњој брзини, затим додати умучену слатку павлаку 
  14. све заједно још мало мутити 
  15. на фил од вишања ставити маскарпоне фил 
  16. горњи део мафина исећи у облику срца 
  17. горњи део мафина ставити преко маскарпоне фила 
  18. у срчасто удубљење ставити преосталу смесу прелива од вишања 
  19. посути мафине прашком за пециво 
  20. уживајте у мафинима :-)

1.10.15


Chocolate bowl   difficulty: * #2  



Ingredients:
  • 100 g dark chocolate 
  • 5 middle-inflated balloons 
  1.  Melt the chocolate on the steam 
  2. Let it to cool for 35 minutes
  3. *BE CAREFUL IF THE CHOCOLATE IS TOO HOT, THE BALLOONS WILL POP
  4. On the cook-paper make small chocolate circles using the scoop. These chocolate circles will serve you afterwards as the bottom line of your bowl so it won't turn.  
  5. Firstly put the balloons in some plant oil to make a thin layer
  6. After that, dip balloons in the chocolate and place them on the circles that you have made before
  7. When you finish, put the chocolate balloons in the fridge for 1 hour and 30 minutes 
  8. After you take the balloons out of the fridge take a sharp object and puncture the balloons
  9. Enjoy in your dessert :-)
(+Also you can put some fruit or ice-cream in it, it would be nice)
Chocolate bowl 



















30.9.15

                          Основно тесто за палачинке тежина *  #1

Састојци 
  • 200г брашна 
  • 2 јајета 
  • 200мл минералне воде (може и обичне) 
  • прстохват соли 
  • кашичица шећера 
  • 2 кашике уља 
  • 50мл млека

  1. умутити јаја 
  2. додати сво брашно и мутити миксером на другој брзини 
  3. додати око 50мл воде, наставити са мућењем 
  4. када грудвице нестану полако додати остатак минералне воде 
  5. када се већ добије глатно тесто можете додати млеко, со, шећер и уље 
  6. пожељно би било да смеша одстоји око 30 минута на собној температури али овај корак није обавезан