Зачињени мафини од бундеве тежина ** #13
Одличан спој укуса, ствара овако добар колач.
Моја препорука за пробати.
#nationaldessertday
Састојци:
За мафине:
- 280 г брашна
- 2 кашичице цимета
- 1/4 кашичице ђумбира
- 1/4 кашичице каранфилића
- 1/4 кашичице орашчића
- 1/2 кашичице соли
- 1 кашика прашка за пециво
- 1/2 кашике соде бикарбоне
- 110 г путера
- 200 г кристал шећера
- 5 кашика браон шећера
- 2 јајета
- 180 мл млека
- 250 г пиреа од бундеве
- 200 г крем шира
- 50 г путера
- 350 г шећера у праху
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 1 кашичица цимета
- Загрејте рерну на 190 C
- Помешајте све суве састојке сем кристал шећера у једну велику чинију
- У другу чинију додати путер (који је првобитно стајао на собној температури) и кристал шећер
- Додати постепено једно по једно јаје у смесу од путера
- Додати млеко такође
- Затим додати пире од бундеве
- У смесу сада постепено додавати суве састојке
- Ставити смесу у калупе за мафине ( напунити 2/3 калупа), мој савет вам је да мафине прво стављате у папирне корпице предвиђене за њих, а тек после у те корпице у метални калуп
- Пећи око 20-25 минута
- Глазура: У другу посуду умутити крем сир и путер
- Постепено додавати шећер у праху
- Додати цимет и ванилин екстракт у смесу, све добро помешати
- Са овом смесом нафиловати врх мафина
- По жељи се може додати још нека декорација на врх.
- Не заборавите да уживате у њима :-)
No comments:
Post a Comment