15.10.15

Зачињени мафини од бундеве тежина ** #13


Одличан спој укуса, ствара овако добар колач. 
Моја препорука за пробати.

#nationaldessertday 









Састојци:

За мафине:
  • 280 г брашна 
  • 2 кашичице цимета 
  • 1/4 кашичице ђумбира 
  • 1/4 кашичице каранфилића 
  • 1/4 кашичице орашчића 
  • 1/2 кашичице соли 
  • 1 кашика прашка за пециво 
  • 1/2 кашике соде бикарбоне 
  • 110 г путера 
  • 200 г кристал шећера 
  • 5 кашика браон шећера 
  • 2 јајета 
  • 180 мл млека 
  • 250 г пиреа од бундеве 
За  глазуру:
  • 200 г крем шира 
  • 50 г путера 
  • 350 г шећера у праху 
  • 1 кашичица екстракта ваниле 
  • 1 кашичица цимета 
  1. Загрејте рерну на 190 C
  2. Помешајте све суве састојке сем кристал шећера у једну велику чинију 
  3. У другу чинију додати путер (који је првобитно стајао на собној температури) и кристал шећер 
  4. Додати постепено једно по једно јаје у смесу од путера 
  5. Додати млеко такође 
  6. Затим додати пире од бундеве 
  7. У смесу сада постепено додавати суве састојке 
  8. Ставити смесу у калупе за мафине ( напунити 2/3 калупа), мој савет вам је да мафине прво стављате у папирне корпице предвиђене за њих, а тек после у те корпице у метални калуп 
  9. Пећи око 20-25 минута 
  10. Глазура: У другу посуду умутити крем сир и путер 
  11. Постепено додавати шећер у праху 
  12. Додати цимет и ванилин екстракт у смесу, све добро помешати 
  13. Са овом смесом нафиловати врх мафина 
  14. По жељи се може додати још нека декорација на врх. 
  15. Не заборавите да уживате у њима :-)
Ако Вам треба било каква помоћ, оставите питање у коментарима.

No comments:

Post a Comment