Чоколадна бомба (без јаја, млека и путера) тежина * #91
Састојци:
- 200 г брашна
- прстохват соли
- 1 кашичица соде бикарбоне
- 3 кашике какао праха
- 130 г шећера
- 1 кашичица сирћета
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 5 кашика уља
- 225 мл воде
- прелив од чоколаде
- Узмите плех у коме ћете пећи торту
- Сипајте брашно, какао, шећер и соду бикарбону
- Добро измешати и направити три удубљења
- У једно сипајте сирће, у друго воду и у треће уље
- Полако измешајте виљушком
- Ставите у загрејану рерну да се пече око 35 минута на 180 C(356 F)
- Извадите, оставите да се мало охлади, а потом прелити отопљеном чоколадом или другим фростингом по жељи
- Уз ову комбинацију одлично иду вишње или малине
- Уживајте! :-)
No comments:
Post a Comment