11.2.16

Чоколадна бомба (без јаја, млека и путера) тежина * #91


Састојци:
  • 200 г брашна 
  • прстохват соли 
  • 1 кашичица соде бикарбоне 
  • 3 кашике какао праха 
  • 130 г шећера 
  • 1 кашичица сирћета 
  • 1 кашичица екстракта ваниле 
  • 5 кашика уља 
  • 225 мл воде 
  • прелив од чоколаде 




  1. Узмите плех у коме ћете пећи торту 
  2. Сипајте брашно, какао, шећер и соду бикарбону 
  3. Добро измешати и направити три удубљења 
  4. У једно сипајте сирће, у друго воду и у треће уље 
  5. Полако измешајте виљушком 
  6. Ставите у загрејану рерну да се пече око 35 минута на 180 C(356 F)
  7. Извадите, оставите да се мало охлади, а потом прелити отопљеном чоколадом или другим фростингом по жељи 
  8. Уз ову комбинацију одлично иду вишње или малине 
  9.  Уживајте! :-) 

No comments:

Post a Comment